Acestea sunt cele mai avansate camioane miniere din lume (sistem de suspensii pneumatice, capabile sa descarce singure, se pot folosi in orice conditii atmosferice)

Aceste camioane miniere revolutionare ETF au fost create datorita unor dificultati pe care le intampinau camioanele miniere in Indonezia, o tara in care ploua cam 12% din an, timp in care nu se putea lucra la minele de carbuni din zona.

     
 Cand ploua, acele camioane erau ineficiente si nu ofereau operatorilor siguranta de care acestia aveau nevoie. Directorul ETF, Eddy de Jongh a avut grozava idee de a asista la lucrari si astfel, in timp, a inteles mai bine nevoile stringente ale operatorilor acestor camioane. Ca atare, a cerut inginerilor sa gaseasca solutii fiabile pentru a usura munca oamenilor si pentru a obtine rezultate optime.

Astfel, au fost create aceste camioane modulare, cu alte cuvinte se pot inlantui una dupa alta, precum vagoanele la locomotiva. Astfel, se reduce costul pentru operatori, 5-6 camioane putand fi conduse lejer de aceeasi persoana. Ele sunt echipate cu filtre speciale Micfill, pentru a reduce costurile de mentenanta si pentru a le proteja motoarele.

Sistemul lor de cauciucuri este unul inovator din mai multe puncte de vedere. Toate sunt echipate cu un Sistem Central de Umflare a Cauciucurilor, care mentine presiunea corecta, indiferent de conditiile de operare. De exemplu, cand merg pe un teren mai moale, presiunea in cauciucuri este mai slaba.

Tehnologia All-Wheel-Steering face ca fiecare dintre rotile camionului sa se invarta in mod individual, realizand o rotire completa la 360 de grade, ceea ce ii permite sa ia cea mai stransa curba posibila, dupa cum vedeti in imagini.

Sistemul lor de suspensii le ofera stabilitate pe orice teren, oricat de accidentat ar fi el. In plus, ele pot realiza singure operatiuni dificile de incarcare si descarcare, stergerea parbrizului si ale oglinzilor retrovizoare.

  Textele publicate pe acest site sunt proprietatea HazdeNecaz.info si nu pot fi reproduse, transmise, distribuite, publicate, integral sau partial pe alt site fara acordul scris al detinatorului acestui site. Pentru sugestii sau alte comentarii ne puteti scrie pe pagina de contact.     No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *