Iluzii optice absolut uluitoare, realizate de artisti ai perspectivei.

Sunt absolut convins ca suntem cu totii fascinati de iluzii optice si de modul in care acestea sunt obtinute. In general, toti marii magicieni isi bazeaza trucurile pe o cunoastere excelenta a modurilor in care mintea umana poate fi pacalita de diferitele tipuri de iluzii optice.

1ss2

Va propun sa privim aceste imagini impreuna, pentru a vedea cum au loc aceste fenomene si mai ales de ce. In majoritatea cazurilor, este vorba despre iluzii legate de PERSPECTIVA. In momentul in care vedem un obiect cu anumite umbre si lumini, ne imaginam ca acesta este in spatiu, dar de multe ori, acesta este doar desenat, cu alta cuvinte ce percepem in trei dimensiuni este de fapt in doua dimensiuni.

asktech-4

De multe ori, nu putem percepe prea bine nici distantele, pentru ca automat ce este mai aproape de noi vom crede ca este mai mare si ce este mai departe vom considera a fi mai micā€¦.In cazul unor linii egale, noua ni se va parea ca una este mai mare decat cealalta doar datorita celorlalte linii din vecinatatea lor.

aforcedperspective1

Va lasam pe voi sa decideti daca tema abordata este sau nu interesanta, mie imaginileĀ  mi s-a parut destul de distractiv si in acelasi timp, educativ. In cazul in care mai cunoasteti si alte filmulete de acest tip, va rog sa ni le trimiteti, pentru a le analiza. Si nu uitati sa comentati, va asteptam cu drag nelamuririle, sugestiile, intrebarile.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *